Mijn container is niet geleegd. Wat nu?

Als je container niet geleegd is, zijn er verschillende verklaringen mogelijk. Zijn de andere containers in de straat ook niet geleegd? Neem dan binnen 48 uur contact met ons via deze pagina. We gaan dan zo snel mogelijk uitzoeken wat er aan de hand is en hoe dit kan worden opgelost.

Zijn de andere containers in de straat wel geleegd? Bedenk dan eerst hoe laat je de container buiten hebt gezet. De vuilniswagen kan vanaf 07:30 langskomen, dus zorg dat de container voor die tijd aan de weg staat. Als je later was, kan het dat de vuilniswagen al voorbij is gereden.

Soms wordt een container niet geleegd omdat er dingen in zitten die er niet in horen. Bijvoorbeeld restafval of luiers bij het PMD, zand en aarde bij het GFT, of een magnetron in de restafvalbak. We vragen je dan om zelf de dingen die er niet in horen uit de container te halen en op de juiste manier weg te gooien.

In het geval van GFT komt het wel eens voor dat er takken klem zitten in de container. De takken zijn er dan bij het legen niet uit gevallen. Knip zelf met een heggenschaar de takken fijn en biedt de container de volgende ophaaldag opnieuw aan.

Zie voor meer informatie de aanbiedregels minicontainers.